PartnersInBedrijf | Administratiekantoor Weert
Covid-19 | Eerste noodloketten open voor ondernemers

De eerste loketten voor ondernemers die in financiële problemen zijn gekomen of dreigen te komen zijn geopend. In verschillende grote steden kan men al terecht voor hulp ook al is de regeling nog niet geheel goedgekeurd. Kijk in uw woongemeente of zij ook al zover zijn. Een eerste screening kunt u eventueel al zelf doen op de website: www.155.nl.

Bron 1:Alle maatregelen bij elkaar

Bron 2:gemeente.nu.

Volgens de VNG kunnen gemeenten ervoor kiezen om een voorschot te geven. Via een versimpelde toets komen zzp’ers in aanmerking voor bijstand. Daarbij vervalt onder meer de partnerinkomenstoets en de levensvatbaarheidstoets. Aanvragers worden vanaf komende week al volgens de herziene richtlijnen getoetst.

Torzo

De tijdelijke regeling (Torzo) geldt vooralsnog tot 1 juni 2020.

Noodplan

Het noodplan rekt in feite de bestaande bbz-regeling (Besluit Bijstandverlening Zelfstandigen) enorm op, door aanvragen veel minder streng te beoordelen. Zo hoeven zzp’ers niet eerst hun koopwoning op te eten of terug te vallen op hun partner. Ook de levensvatbaarheid van hun bedrijf is even niet belangrijk.

Er is zo’n €3,8 miljard voor uitgetrokken door het kabinet. Daarvan is €1,5 miljard ter inkomensondersteuning. Een zzp’er ontvangt maximaal €1500 per maand gedurende drie maanden. €2 miljard is bedoeld als krediet, en €300 miljoen gaat naar uitvoering. Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken zegde woensdag aan de VNG toe voorschotten te vergoeden vanuit de schatkist, aldus het FD.

 

Voor vragen en of begeleiding zijn we uiteraard dag en nacht bereikbaar voor u. Neem dan a.u.b. contact op met uw administratiekantoor in  Weert.

 

Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top
Open chat
Hulp nodig?
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?