PartnersInBedrijf | Administratiekantoor Weert
Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

Bent u ondernemer/zzp’er, werknemer of werkzoekende en heeft u financiële problemen door de coronamaatregelen? Dan kan de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) u misschien helpen.

Wat is de TONK?

De TONK (tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten) is een noodmaatregel bedoeld om een terugval in je inkomsten als gevolg van de coronacrisis op te vangen. De ondersteuning geldt van 1 januari tot 30 juni 2021.

Gemeentes voeren de regeling uit en kunnen de TONK met terugwerkende kracht toekennen. Zij kunnen zelf beleidsregels voor de TONK opstellen op basis van de participatie wet. De TONK-loketten gaan vanaf 1 maart open. TONK kunt u alleen aanvragen bij de gemeente waar u woont.

Voorwaarden TONK

 U krijgt TONK als u in ieder geval:

  • 18 jaar of ouder bent;
  • Inkomen verliest door coronamaatregelen;
  • Uw woonkosten niet meer kunt betalen uit het gezinsinkomen of makkelijk uit uw vermogen kunt halen;
  • Ook met een andere financiële regeling of uitkering, zoals een toeslag van UWV op uw WW-uitkering, niet voldoende inkomsten heeft om uw woonkosten van te betalen.

Uw woongemeente voert de regeling uit. De gemeente controleert welk deel van de woonkosten u zelf nog kunt betalen De gemeente mag daarbij zelf bepalen hoeveel vermogen u maximaal mag hebben. Ook kan de gemeente zelf aanvullende voorwaarden vaststellen.

TONK houden of lenen

U mag de TONK-uitkering meestal  houden. Maar soms beslist de gemeente dat u de uitkering als lening krijgt. Dan betaalt u deze later terug. Dit kan het geval zijn als u weet dat u binnenkort een groot bedrag krijgt.

 

Bron: Rijksoverheid – nu.nl – KVK

Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top
Open chat
Hulp nodig?
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?