PartnersInBedrijf | Administratiekantoor Weert

Compensatieregeling (TOGS): € 4.000 voor direct getroffen ondernemers. Update 30-3-20.

Updates:

1-4-2020: Bij de huidige lijst met bedrijfsactiviteiten die in aanmerking komen voor steun via de TOGS dreigen veel categorieën getroffen ondernemers niettemin toch buiten de boot te vallen, zegt ZZP Nederland. De eis van een bedrijfsvestiging buiten het woonadres roept bijvoorbeeld veel vragen op van ondernemers die boven de zaak wonen, zoals kappers of winkeliers. Ook ondernemers met een mobiele werkinrichting, zoals taxibedrijven en marktkooplui vragen zich nu af of ze wel in aanmerking komen. “Als je door de coronamaatregelen geen omzet meer hebt en je bedrijfskosten lopen door, dan moet je niet worden uitgesloten van deze steunmaatregel’, zegt Maarten Post, voorzitter stichting ZZP Nederland. Stichting ZZP Nederland heeft daarom per brief (pdf) de bewindslieden Wiebes en Keijzer dringend verzocht de verontruste geluiden uit het werkveld serieus te nemen en de regeling waar nodig aan te passen.

30-30-2020: Ook bepaalde groepen ondernemers in de non-food zoals winkeliers kunnen de tegemoetkoming aanvragen. Dus: schade door noodgedwongen sluiting, inperking bijeenkomsten en/of negatief reisadvies buitenland. De lijst met branches kunt u zien via de snelkoppeling hieronder.  U heeft 3 maanden om de tegemoetkoming aan te vragen, vanaf 27-3-2020 t/m 26-6-2020 17:00. Het is een éénmalige uitkering per onderneming, dus niet per ondernemer.  


Het kabinet komt op korte termijn met een compensatieregeling (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren) voor bedrijven in branches die direct hard geraakt zijn door de gezondheidsmaatregelen van het kabinet. Het gaat dan vnl. om bedrijven die dicht moesten van de overheid. Minister Eric Wiebes van Economische Zaken maakte in de persconferentie van 17 maart 2020 bekend dat deze bedrijven op korte termijn een directe, vaste tegemoetkoming krijgen tot 4.000 euro. Dit is een gift en dus belastingvrij! Later wordt bekendgemaakt onder welke voorwaarden dit gebeurt en welke bedrijven in aanmerking komen. Het gaat in het bijzonder om eet- en drinkgelegenheden en andere bedrijven die het grootste deel van hun activiteiten noodgedwongen moeten staken. Denk aan schoonheidssalons en anderen die mogelijk in de problemen komen vanwege de 1,5 meter afstandseis. Bij bedrijven in deze sectoren kunnen misgelopen orders moeilijk worden ingehaald wanneer het coronavirus achter de rug is.

RVO.nl voert de regeling uit.

Komt mijn bedrijf in aanmerking?

Zoektool

Voorwaarden

Aanvragen

 

Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top