PartnersInBedrijf | Administratiekantoor Weert
Verkeerde SBI dus geen steun. Wat nu?

Vraag en antwoord

Als bowlingondernemer ben ik lid van onze branchevereniging. We willen allemaal gebruikmaken van de TOGS-regeling, oftewel eenmalig €4000 belastingvrij. Vreemd genoeg kwamen wij erachter dat we onder 28 verschillende SBI-codes vallen. Veel ondernemers vallen buiten de boot. Hoe lossen we dit op?

Voor de coronacrisis had bijna geen enkele ondernemer van een SBI-code gehoord. Nu is deze term belangrijk want op basis van de code kun je verschillende vormen van noodsteun ontvangen.

Het systeem is niet waterdicht. In veel branches hebben ondernemers met dezelfde werkzaamheden verschillende SBI-codes. Zo valt een uitzendbureau binnen de regeling, maar een werving en selectiebureau niet. Als jouw bedrijf een SBI-code heeft die buiten de regeling valt, dan heb je pech. Toch kun je samen iets ondernemen!

Verenig je met andere ondernemers en kaart dit probleem aan bij de KVK en RVO. Kijk of ze jullie allemaal onder één SBI-code kunnen scharen. Lukt dit niet? Ga dan naar het CBS en vraag of zij voor jullie een nieuwe code op kunnen richten.

De TOGS kun je tot 26 juni aanvragen. De regeling wordt opgevolgd door de Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb, die loopt van 1 juni tot 1 oktober en biedt maximaal €50.000 compensatie. Eind deze maand kun je deze aanvragen en ook dit gaat op basis van SBI-codes. Gaat het fout? Trek samen aan de bel.

Bron:DFT.nl | Hans Biesheuvel

Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top
Open chat
Hulp nodig?
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?