PartnersInBedrijf | Administratiekantoor Weert

Uitstel betalen belasting

 

Update 28-7-20

Heb je vanwege de coronacrisis gebruik gemaakt van bijzonder uitstel van betaling voor 1 of meer belastingaanslagen? Dan loopt de periode van 3 maanden – waarvoor het uitstel gold – binnenkort af, of deze is al afgelopen.

Heb je de belastingaanslagen waarvoor je de afgelopen 3 maanden bijzonder uitstel hebt gekregen nog niet betaald, dan hoef je die niet direct te betalen. Heb je in juli al een brief gehad van de Belastingdienst, dan krijg je een nieuwe brief om meer duidelijkheid te geven.Heb je nog geen brief gehad, dan ontvang je ook deze aankondiging met extra informatie. Daarnaast volgt na de zomer een brief met een betalingsvoorstel. Heb je belastingschulden met een betaaldatum vóór maart 2020? Dan hoef je deze ook nog niet te betalen.

Betaling openstaande belastingschuld

Dit betalingsvoorstel geldt voor belastingaanslagen, waarvoor je bijzonder uitstel van betaling hebt gekregen vanwege de coronacrisis. Maar ook voor belastingaanslagen die een betaaldatum hebben vóór maart 2020. Totdat je een brief met betalingsvoorstel ontvangen hebt, kun je zelf kiezen hoeveel je aflost op de openstaande belastingschuld, en wanneer. Deze betalingen kun je blijven doen tot het moment dat je een betalingsvoorstel krijgt. Daarover stuurt de Belastingdienst je na de zomer een brief.

Verlenging bijzonder uitstel

Verwacht je de bedragen die je moet betalen niet te kunnen betalen? Dan adviseert de Belastingdienst om het bijzonder uitstel van betaling toch te verlengen. Neem daarvoor contact op met je adviseur of kijk op de site van de Belastingdienst hoe je de verlenging kunt aanvragen.


Update 1-7-2020

Heb je bijzonder uitstel van betaling aangevraagd voor belastingaanslagen dan wordt bij het opleggen van naheffingsaanslagen voor de btw automatisch een betalingsverzuimboete opgelegd. Systeemtechnisch kon de Belastingdienst niet voorkomen dat er geen betalingsverzuimboete werd opgelegd. Maar als je vervolgens uitstel van betaling hebt gevraagd, dan zorgt de Belastingdienst ervoor dat de boete wordt vernietigd. Dan ontvang je bericht van de Belastingdienst dat de boete is vernietigd. In de periode nadat uitstel van betaling is aangevraagd, ontvang je periodiek steeds nieuwe naheffingsaanslagen met betalingsverzuimboetes. Ook deze boetes zal de Belastingdienst vernietigen, dus die hoef je dan niet te betalen.

Bij het opleggen van naheffingsaanslagen voor de loonheffingen legt de Belastingdienst geen betalingsverzuimboeten op. Dat betekent dat ook ondernemers die geen uitstel van betaling aanvragen, ook geen boete krijgen.

Ook als je uitstel van betaling hebt aangevraagd, blijft de verplichting om aangifte te doen bestaan. Zo kan het UWV de gegevens die je verstrekt bij de loonaangifte  gebruiken voor de NOW-regeling.


Update 10-6-2020

Verzuimboete btw-aangifte. De kans is groot dat je inmiddels de naheffingsaanslag voor de btw-aangifte hebt ontvangen met een verzuimboete. Heb je nog geen bijzonder uitstel van betaling aangevraagd, maar wil je dit wel doen, dan kun je direct na ontvangst van de naheffingsaanslag bijzonder uitstel aanvragen voor maximaal 3 maanden. De Belastingdienst zal de opgelegde betaalverzuimboete vernietigen. De boete hoeft niet betaald te worden en er hoeft ook geen bezwaar te worden gemaakt.

Als je al bijzonder uitstel van betaling hebt aangevraagd en nu een nieuwe aanslag ontvangt met daarop een boete, dan hoef je uiteraard ook niet te betalen. Ook dan zal de Belastingdienst de opgelegde betaalverzuimboeten vernietigen.


Update 10-6-2020

Verlenging bijzonder uitstel. Als je in maart jl. uitstel van betaling hebt aangevraagd vanwege de coronacrisis, dan loopt dat uitstel binnenkort af. Het uitstel is namelijk automatisch verleend voor maximaal 3 maanden. Heb je langer uitstel nodig, dan kun je een verzoek indienen om verlenging van het bijzonder uitstel van betaling. De Belastingdienst zal hiervoor vanaf half juni a.s. een online-formulier op de website zetten.

Wil je bijzonder uitstel van betaling aanvragen voor belastingschulden boven de € 20.000,– dan moet je een verklaring van een derde-deskundige en een liquiditeitsprognose toevoegen aan je verzoek. Ook dat is mogelijk met het nieuwe online-formulier dat vanaf half juni a.s. op de website van de Belastingdienst zal worden gezet.


Update 28-5-20

Per 1 september a.s. loopt het bijzonder uitstel van betaling van belastingen af. Het kabinet heeft besloten het bijzonder uitstel met een extra maand te verlengen, zodat deze tot 1 oktober a.s. doorlopen.


Update 8-4-2020

Het ministerie van Financiën heeft besloten dat een aparte melding betalingsonmacht niet meer nodig is. Een ondernemer hoeft deze melding niet meer afzonderlijk te doen als hij om uitstel van betaling in verband met corona gaat vragen voor loonheffingen en/of omzetbelasting van een rechtspersoon die onder de vennootschapsbelasting valt.

Dit geldt voor zowel de al verstreken als voor de toekomstige tijdvakken.

bron: lees meer 


Update 4-4-2020

Het bijzonder uitstel gold al voor inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonbelasting. Bijzonder uitstel kun je nu ook aanvragen voor kansspelbelasting, assurantiebelasting, verhuurderheffing, milieubelastingen (EB/ODE, kolenbelasting, afvalstoffenbelasting, belasting op leidingwater), accijns (minerale oliën, alcohol en tabak), verbruiksbelasting van alcoholvrije dranken en vergelijkbare belastingen in Caribisch Nederland.

Je kunt tot 19 juni 2020 je uitstelverzoek indienen voor de bovengenoemde belastingsoorten. Ook voor douanerechten kun je een uitstelverzoek indienen als je financieel in problemen bent en je deze niet kunt betalen.


Als je door de coronacrisis in de problemen bent gekomen, kun je de Belastingdienst verzoeken om uitstel van belastingbetaling. Dat kan gaan om je inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting. De aanvraag moet je wel schriftelijk motiveren voordat de invordering wordt stilgezet, pas later vindt de beoordeling plaats. Als je de komende maanden te laat je belasting betaalt, zal de Belastingdienst geen verzuimboete uitdelen. Als je door de huidige situatie een lagere winst verwacht is het bovendien raadzaam een verlaging van de voorlopige aanslag aan te vragen.

Doordat er veel aanvragen binnenkomen, kan de behandeltijd oplopen.

 

#boekhouder weert

Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top
Open chat
Hulp nodig?
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?