PartnersInBedrijf | Administratiekantoor Weert
Loon DGA tijdelijk verlagen in de BV

Dga’s moeten elk jaar verplicht minimaal € 46.000 loon uitkeren aan zichzelf (het gebruikelijk loon).

Bij omzetverlies door c-19 wordt mogelijk gemaakt dat ondernemers tijdelijk van een lager loon uit mogen gaan. Dit in verhouding tot het omzetverlies.

Onder andere in het MKB zijn er veel ondernemers die zelf meewerken in de vennootschap waarin zij een zogenaamd aanmerkelijk belang hebben. Zij moeten loonheffingen betalen over een loon dat passend is bij de arbeid die ze verrichten. Ook als de onderneming minder of geen omzet behaalt, moet deze belasting nog steeds worden betaald. Omdat er door de coronacrisis veel omzetverlies is, wordt mogelijk gemaakt dat deze ondernemers tijdelijk van een lager loon mogen uitgaan, in verhouding tot de omzetdaling van het bedrijf. De vormgeving hiervan zal vergelijkbaar zijn met eenzelfde regeling als die tijdens de kredietcrisis en 2009 is getroffen. Dit betekent een voordeel van 6.200 euro voor een gemiddelde ondernemer. Naar verwachting zullen rond de 135.000 ondernemers hiervan gebruik maken.

Let op:
De dga die verplicht verzekerd is voor de werknemersverzekeringen valt onder de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid (Regeling NOW) en ontvangt voor zijn loon in beginsel dus een tegemoetkoming in de loonkosten. Een verlaging van het gebruikelijk loon ligt dan niet voor de hand. Wordt het dga-loon toch verlaagd, dan zal dit kunnen leiden tot een lagere tegemoetkoming op grond van de NOW. Niet handig dus.

Bron: Lees meer

Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top
Open chat
Hulp nodig?
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?